سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۷:۳۶
حضور متکثر اقشار در صحنه، بازتاب هویت مشترک انقلابی و اسلامی مردم است

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین الهیان با بیان اینکه حضور متکثر اقشار در صحنه، به معنای پذیرش همه گرایش‌های فکری نیست بلکه بازتاب هویت مشترک انقلابی و اسلامی مردم است، گفت: حضور حماسی و مستمر مردم در دفاع از نظام و کشور در جنگ رمضان، تجلی جدیدی از سرمایه‌های نهفته‌ای است که سال‌ها در بستر انقلاب پرورش یافته و امروز به ظهور رسیده است.

حجت الاسلام والمسلمین سید غفور الهیان، استاد حوزه علمیه تهران در گفت و گو با خبرگزاری حوزه در تهران، با اشاره به ۷۱ شبانه روز حضور مستمر مردم در خیابان ها و صحنه دفاع از انقلاب اسلامی، اظهار داشت: تعبیر رهبر شهید انقلاب اسلامی درباره بعثت مردم بهترین تحلیل درباره عظمت این حضور مستمر و حماسی است.
استاد حوزه علمیه تهران در ادامه با تأکید بر ماهیت بومی و خودجوش این پدیده، آن را متفاوت از اجتماعات پیشین دانست و گفت: مسئله اصلی این است که ما چگونه با این پدیده عزیز مواجه می‌شویم و چه ثمرات و برکاتی از آن مترتب خواهد شد. این حرکت نباید تنها به حضور خیابانی خلاصه شود.

وی با اشاره به آمارهای ارائه‌شده از سوی مسئولین بسیج و هلال احمر، افزود: تشکیل ۶۲ هزار گروه جهادی و حضور نزدیک به ۲۲ هزار نیروی ثابت و ۵ هزار داوطلب در هلال احمر، نشان‌دهنده ظرفیت عظیم خدمت‌رسانی مردمی است. این سرمایه اجتماعی عمیق، فراتر از بعد امنیتی و خیابانی، ابعاد خدمت‌رسانی گسترده‌ای را در سطح کشور ایجاد کرده است.

استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه این حرکت خودجوش، غیرمتمرکز و بدون تبلیغات بوده است، گفت: برخلاف راهپیمایی‌های متمرکز گذشته، این حرکت در تمام محلات، میادین و اقصی نقاط کشور به صورت همزمان و پیاپی رخ داد. حضور خانواده‌ها، سالمندان و اقشار مختلف اجتماعی، نشان‌دهنده عمق تعهد مردمی است.

دو دستاورد کلیدی حضور مردم

وی دو دستاورد کلیدی حضور مردمی را به هم زدن نقشه دشمن و ناامیدسازی جبهه استکبار برشمرد و خاطرنشان کرد: هدف اصلی دشمن، ایجاد اغتشاش داخلی و فروپاشی نظام از طریق تغییر فضای اجتماعی بود. اما عزم راسخ مردم، این ضلع اصلی حمله را خنثی کرد. همچنین، کنار کشیدن قدرت‌های غربی و ناتو از صحنه، نشان‌دهنده ناامیدی آن‌ها از توانایی تصرف یا تغییر نظام با وجود حضور مردمی مصمم است.

حجت الاسلام والمسلمین الهیان در ادامه با اشاره به بازتاب جهانی این حرکت، افزود: تظاهرات‌های میلیونی در آمریکا، کانادا و پاکستان و همچنین حمایت‌های گسترده در عراق، تصویرسازی‌های رسانه‌ای دشمن از ایران به عنوان کشوری منزوی یا ضد مردمی را به کلی نقض کرد. پرچم جمهوری اسلامی در بسیاری از نقاط جهان با احترام و عزت پذیرفته شده است.

وی با انتقاد از برخی جناح‌های سیاسی که خواستار «تجدید نظر در ساختارهای مدنی» و «رسمیت‌بخشی به کثرت سلیقه‌ها» پس از جنگ شدند، تأکید کرد: ماهیت این بعثت مردمی، تفسیرهای لیبرالیستی یا سناریوهای سیاسی خاص را نمی‌پذیرد. حضور متکثر اقشار، به معنای پذیرش همه گرایش‌های فکری نیست، بلکه بازتاب هویت مشترک انقلابی و اسلامی مردم است.

استاد حوزه علمیه تهران در ادامه با اشاره به شعارها و نمادهای حاکم بر تجمعات، گفت: فضای حاکم بر این حرکت، هویت فرهنگی حسینی، مهدوی و فاطمی است. بسیاری از افرادی که پیش از این منتقد بودند، پس از مشاهده جنایات دشمن و دروغ‌های رسانه‌ای، با تحول فکری به این جریان پیوستند. بنابراین، وحدت حقیقی در این حرکت، مبتنی بر محوریت ولایت و هویت انقلابی است، نه کثرت‌گرایی سیاسی.

مدیریت ملی در ایام جنگ، نشان‌دهنده کارآمدی نظام است

وی خاطرنشان کرد: این حرکت، تجلی جدیدی از همان سرمایه‌های نهفته‌ای است که سال‌ها در بستر انقلاب پرورش یافته و اکنون به ظهور رسیده است. مدیریت ملی، امنیت و خدمت‌رسانی در بطن جنگ، نشان‌دهنده کارآمدی نظام و همراهی مردم است. راه انقلاب همچنان با همین عزم راسخ و وحدت امت امامت در حال پیشرفت است.

حجت الاسلام والمسلمین الهیان با اشاره به نمادهای مشهود در تجمعات، گفت: وقتی در فضای تجمعات قرار می‌گیرید، احساس می‌کنید وسط انقلاب اسلامی هستید. پایگاه اصلی این حرکت، مسجد است. مردم از مساجد و حسینیه‌ها دسته‌جمعی بلند می‌شوند. پرچم‌ها، نماهنگ‌ها و مداحی‌های متنوع، بازتاب‌دهنده یک فرهنگ غنی است.

وی با بیان اینکه شعارهای امروزی بی‌سابقه است، افزود: در هیچ مقطعی از ۴۷ سال گذشته، چنین حجمی از تولید نماهنگ، سرود و مداحی با مضامین انقلابی و فرهنگ عاشورایی مشاهده نشده است. فرهنگ شهادت و انتظار مهدوی در پوست و گوشت مردم عجین شده است.

استاد دانشگاه در ادامه با تأکید بر حضور گسترده زنان با حجاب کامل، به نقد صریح برخی مدعیان سیاسی پرداخت: حضور پررنگ خانم‌ها با چادر و حجاب متعارف شرعی، کاملاً مشهود است. اما برخی با نگاه‌های لیبرالیستی ادعا می‌کنند که چون همه اقشار آمدند، باید بی‌حجابی را رسمیت بخشیم. این چه توجیهی دارد؟ این تحریف واقعیت و ترویج فرهنگ غربی است. اگر بخواهیم آمار بدهیم، درصد زنان بی‌حجاب در این تجملات ناچیز است و اکثریت قاطع با حجاب کامل هستند.

عده ای متوجه شدند که نگاه قبلی‌شان به غرب و آمریکا اشتباه بود

وی گفت: فرض بر این نیست که افراد با افکار قبلی خودشان آمده‌اند. واقعیت این است که بسیاری از این افراد، پس از مشاهده جنایات غزه، کثافت‌کاری‌های غرب در جزیره اسپین و دروغ‌های رسانه‌ای، دچار تحول فکری شدند. آن‌ها متوجه شدند که نگاه قبلی‌شان به غرب و آمریکا اشتباه بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین الهیان در ادامه با اشاره به بیانیه‌های متعددی که از سوی افراد منتقد سابق به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شده و اعلام توبه و بازگشت به زیر پرچم جمهوری اسلامی، تأکید کرد: آن‌هایی که امروز در خیابان هستند، همان بدنه اصلی جامعه‌اند که سال‌ها فشارهای اقتصادی را تحمل کرده‌اند. عده‌ای نیز تازه به این جریان پیوسته‌اند، اما جو حاکم، جو جریان اصلی انقلاب است.

وی در ادامه، مفهوم وحدت را در چارچوب امت و امامت تبیین کرد و افزود: وحدت حقیقی، وحدتی ساختار یافته بر اساس نصوص دینی است. رهبری معظم فرمودند حکومت مجموعه‌ای از انسان‌هاست که با یک انگیزه و تحت یک رهبری به میدان می‌آیند. حرکت بعثت مردمی امروز، تجلی عینی این مفهوم است. این یک هویت جمعی ایمانی، عقلی و ایدئولوژیک است که در کوچه و خیابان فریاد زده می‌شود.

استاد حوزه علمیه تهران در پایان با بیان اینکه سرمایه‌های نهفته جامعه در جنگ رمضان بیش از هر زمانی شکوفا شد و قدرت نظامی و دفاعی کشور، حاصل سال‌ها مدیریت راهبردی و خون دل خوردن های ملت است که اکنون به اوج ظهور خود رسیده است، گفت: این سرمایه را باید با تمام توان حراست کرد و لذا خدمت مسئولان به مردم و رفع مشکلات معیشتی آنها مهم ترین راهکار در این زمینه است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha